torsdag 23 juli 2015

Fytokemikalier

Vet du vad fytokemikalier är och vad de gör för nytta i våra kroppar? 
Det visste inte jag för bara ett år sen. Jag ska försöka att på ett enkelt sätt förklara vad det är och vad vi har för glädje av dom. 

I frukt, bär och grönsaker finns fytokemikalier. Detta är grödornas immunsystem som skyddar mot sjukdomar och parasitangrepp. På samma sätt som de skyddar växten är det också det de gör i våra kroppar - skyddar. 

Dessa fytoämnen ger också frukten och bären sin färg och utvecklas som mest i slutet av mognadsprocessen när färgen intensifieras. Lykopen gör t ex tomaternas röda färg och klorofyll växternas gröna färg. Den bästa effekten blir vid syngergieffekten när många av dessa ämnen arbetar tillsammans, d v s när man äter många olika frukter, grönsaker och bär varje dag. Själv har jag läst mer än en gång att man bör äta av så många olika färger som möjligt, men inte riktigt förstått varför förrän nu.

JuicePlus+ är kapslar fyllda med pulvret från 26 olika, solmogna och giftfria frukter, bär och grönsaker. Det är inget annat än mat, utan detsamma som att vi hade ätit dessa och fått i oss alla näringsämnen. Vår kropp kan använda dessa ämnen till många saker, bl a skapa antioxidanter i den mån vi behöver. Det är byggstenar för att kroppen ska kunna optimera sin självläkning. Visst är kroppen fantastisk!

JuicePlus+ innehåller ca 120.000 olika fytokemikalier - som finns där för att hjälpa till att skydda dig och din kropp!




PS. Kärt barn har många namn och fytokemikalier benämns även fytonäringsämnen, fytonutrienter och mikronäring :-)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar